Routemax.nl maakt leerlingenvervoer overzichtelijker

Datum: dinsdag 26 maart 2013

routemaxpng

Het goed organiseren en uitvoeren van leerlingenvervoer is een grote uitdaging voor gemeenten. Met name als het gaat om het plannen, narekenen en factureren van de  routes. Daarom heeft Covadis in opdracht van adviesbureau 12-21 de webapplicatie Routemax.nl ontwikkeld. Met deze applicatie kunnen routes met veel tussenpunten eenvoudig worden gepland en nagerekend, is het niet meer nodig de postcodes handmatig in te voeren en kunnen grote routebestanden in één keer doorgerekend worden. Daarnaast biedt de applicatie de mogelijkheid routebestanden met één druk op de knop om te zetten in kloppende facturen.

Altijd de juiste factuurgegevens

De applicatie is speciaal ontwikkeld voor gemeenten en vervoerders die met elkaar afrekenen op basis van (beladen) reistijd of -afstand. De lijst met gereden routes kan eenvoudig geïmporteerd worden en aangevuld worden met de reistijden en -afstanden die bij de routes horen, de tarieven uit het vervoerscontract en een eventuele kostenverdeling tussen gemeenten.

Koppeling Dashboard Leerlingenvervoer

Dankzij de koppeling met het Dashboard Leerlingenvervoer kan bovendien gecheckt worden of de informatie over de vervoerde leerlingen juist is. Als dat het geval is, kan een kloppende factuur worden uitgedraaid. Routemax.nl kan zo ingesteld worden, dat het naadloos aansluit op de IT-omgeving van de vervoerder. Inmiddels zijn verschillende vervoerders al aangesloten op Routemax.nl.