• Home
  • Nieuws
  • Covadis in Londen voor ‘Software Design & Development Conference’

Covadis in Londen op de Software Design & Development Conference

Datum: dinsdag 15 mei 2018

doen-3jpg

Covadis gaat internationaal. Deze week zijn een aantal van onze software architecten in Londen te vinden. Van 14 tot en met 18 mei wordt daar de ‘Software Design & Development Conference’ gehouden. Het team van Covadis verblijft de hele week in de Britse hoofdstad om alles te leren over de nieuwste technieken op het gebied van softwareontwikkeling.

De reis begon goed. De piloot van het vliegtuig leek zich bewust van de prominente passagiers. De collega’s werden namelijk getrakteerd op een heus ‘ererondje’ over Londen. Na het nodige stukje sightseeing was het tijd voor de Conference.

Barbican Centre

Inmiddels hebben ‘onze jongens’ de eerste dag achter de rug. Ze volgden diverse workshops in het imposante Barbican Centre, een centrum voor podiumkunsten midden in Londen.
“Een enorm complex, zo groot als een dorp in de stad”, aldus één van de aanwezige Covadianen. “Van binnen is het net zo indrukwekkend als van buiten.”

Jeff Prosise

Eenmaal binnen is de workshop ‘Building Cloud-based applications with Microsoft Azure’ gevolgd. Deze les werd verzorgd door Microsoft-expert Jeff Prosise. In de cursus is een case gepresenteerd over natuuronderzoekers op de Noordpool.
“Wij kregen de opdracht om te helpen met ijsberen spotten door middel van camera’s verbonden met het internet”, vertelt één van de aanwezige collega’s. “Met behulp van de Azure Custom Vision Service trainden we een neuraal netwerk met foto’s van ijsberen en foto’s waarin andere dieren te zien zijn. Binnen enkele minuten wist het systeem onderscheid te maken tussen ijsberen en andere objecten. Dankzij deze technologie konden we weer andere Azure functionaliteiten aanroepen om bijvoorbeeld data te verzamelen en te analyseren.”

Neal Ford

Naast deze workshop volgde Covadis ook de uitleg ‘Architecture Fundamentals’ van de Amerikaan Neal Ford, een bekende naam voor software architecten in de hele wereld.
“Na een korte introductie zette Ford in het eerste deel de historie van de software architect voor ons uiteen”, laat onze software architect enthousiast weten. “Ford vervolgde zijn sessie met allerlei voorbeelden van software eigenschappen die je aan mogelijk oplossingen in de praktijk kan toekennen. De boodschap was duidelijk, een goede architect word je door het te doen. Na de uitleg was het de beurt aan zijn publiek, wij dus, om met verschillende opdrachten (kata’s) in groepjes de les in praktijk te brengen.”
“Na de lunch kregen we toelichting over welke bekende architecture patterns zijn ontwikkeld met verschillende probleemstellingen in gedachten. Dit voerden we uit binnen de werkgroepen, gevolgd door een presentatie. Tot slot kregen we in vogelvlucht nog veel advies om verder aan onze hard- en soft skills te werken.”

Aan het einde van de dag volgde nog een laatste bericht vanaf de andere zijde van Het Kanaal.
“Met veel nieuwe inzichten en een hoop huiswerk kwam er een eind aan deze workshop dag. Een beetje uitgeblust vertrokken we via een overvolle metro naar het hotel om de aantekeningen veilig te stellen. Moe maar voldaan kwamen we op onze kamer, uiteraard met veel nieuwsgierigheid naar wat de rest van deze week brengt.”

Later deze week volgt een nieuwe update van de bevindingen van Covadis in Londen.