• Home
  • Nieuws
  • Covadis loopt hard tijdens Montferland Run

Covadis loopt hard tijdens Montferland Run

Datum: dinsdag 6 december 2016

covadis-in-het-nieuws-montferlandrun

Na weken van trainen en voorbereiden was het zover: het Covadis hardloopteam mocht weer in actie komen tijdens de Montferland Run. Het was ijzig koud, maar het zonnetje scheen en het was droog. Dit keer heeft het team zich opgesplitst voor twee afstanden: de 7,5 kilometer en de 15 kilometer.

Kab Midi Run

Om 10.30 klonk het startsein voor de Kab Midi Run (7,5 kilometer). Vanaf de slotlaan in ’s-Heerenberg vertrokken de lopers richting Beek, waar zij net voor de Peeskesbult afbogen naar Zeddam. In Zeddam aangekomen, zat de helft van het aantal kilometers er alweer op. Vanaf daar volgden nog een paar klimmetjes over de Drieheuvelenweg, om weer in ’s-Heerenberg lachend de finish te passeren. Daar werden zij onthaald door de 15 kilometer lopers van Covadis. Voor hen klonk het startsein om 12.00.

Pfixx Solar Montferland Run

Dit parcours van 15 kilometer deed vanuit ’s-Heerenberg eerst het dorpje Stokkum aan. Daarna volgde de eerste echte klim: de Peeskesbult richting Beek, waarbij een hoogteverschil van 42 meter overwonnen moest worden. Vanuit Beek vervolgde de route zich richting het Tolhuis in Zeddam en vanaf daar over de Drieheuvelenweg richting de finish in ’s-Heerenberg. Ook de NOS was aanwezig en heeft een mooie reportage gemaakt van deze dag.

Midwintermarathon Apeldoorn

De resultaten zijn er om trots op te zijn, want menig persoonlijk doel en/of record werd voorbij geracet. Dit smaakt naar meer en de volgende evenementen staan alweer op de agenda. Op 5 februari 2017 doet Covadis met een team mee aan de Midwintermarathon in Apeldoorn. Ter voorbereiding staat eind januari de Winterbosloop in Beek op het programma.