Covadis sponsort CoderDojo Groenlo

Datum: vrijdag 10 november 2017

coderdojopng

Covadis sponsort CoderDojo

Jonge kinderen enthousiast maken voor het vak programmeren, dat is waar CoderDojo zich voor inzet. Over het hele land zet een groep vrijwilligers zich hiervoor in. Ook in Groenlo wordt regelmatig een Dojo georganiseerd, waar Covadis als sponsor van de ruimte bij betrokken is.

CoderDojo

CoderDojo is een non-profit organisatie, opgezet door vrijwilligers. Met Dojo’s in het hele land laten zij kinderen tussen de 7 en 17 jaar oud kosteloos deelnemen aan development clubs en programmeersessies. Daarbij leren kinderen programmeren, apps ontwikkelen en games maken. Op deze manier maakt CoderDojo leren programmeren een leuke en sociale beleving.

Groenlo

De eerstvolgende Dojo in Groenlo vindt weer plaats op 11 november. In Sociaal Cultureel Centrum de Mattelier worden met behulp van Unity één of twee mini-games gemaakt. Omdat het deze keer tegelijk valt met Sint-Maarten, is het thema heel toepasselijk ‘snoep’.

Covadis steunt het initiatief van CoderDojo en wil kinderen al op jonge leeftijd enthousiast maken voor het vak. Want een stukje maatwerk software kan je leven een heel stuk makkelijker maken. Ben jij (of je zoon of dochter) geïnteresseerd in software programmeren, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Dan is de Dojo iets voor jou. Aanmelden kan nog via de website.

Programmeren bij Covadis

Heb je het programmeren al helemaal onder de knie en zoek je nog een leuk bedrijf om aan uitdagende projecten te werken? Wij zijn doorlopend op zoek naar softwareontwikkelaars. Neem eens een kijkje bij onze vacatures.

Blijf ons volgen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Covadis-nieuws? Houd dan onze website, Facebookpagina en Twitter in de gaten, en mis geen enkele update!