Graafschap College loopt Roparun uit

Datum: donderdag 8 juni 2017

roparun

Covadis trotse sponsor

Covadis was dit jaar trotse sponsor van team Graafschap College Moves. Dit team met docenten en leerlingen van onze partner het Graafschap College Doetinchem deed mee aan de Roparun. In estafettevorm liepen zij ruim 500 kilometer van Hamburg naar Rotterdam. Deze tocht verliep niet geheel vlekkeloos. Een ongelukje met een fiets en fietsendrager en een defect busje zorgden ervoor dat er af en toe flink geïmproviseerd moest worden. Gelukkig werden de hardlopers ondersteund door een team dat ervoor zorgde dat zij zorgeloos konden blijven hardlopen.

Warm onthaal

Zondagochtend 4 juni zette het team de eerste stappen in Nederland. Bij Sellingen kwamen zij de grens over. In Zutphen werden zij met hapjes, drankjes en muziek opgewacht door een grote groep fans. Met een boost nieuwe energie van dit warme onthaal, begon het team aan de laatste kilometers tot aan de finish in Rotterdam. Omstreeks 16.15 kwamen zij aan op de Coolsingel waar het complete team onder luid gejuich over de finish kwam.

Aanstekelijk enthousiasme

In totaal is er met de Roparun 2017 bijna twee miljoen euro bij elkaar gelopen. Daar heeft team Graafschap College Moves mooi haar steentje aan bijgedragen. Een prestatie om trots op te zijn! Het enthousiasme waarmee dit team zich heeft ingezet is aanstekelijk. Misschien komen zij volgend jaar wel samen met team Govadis over de finish?!