• Home
  • Nieuws
  • Team Covadis winnaar teamklassement The Night Run 2018

Team Covadis winnaar teamklassement The Night Run 2018

Datum: vrijdag 20 april 2018

winnaarjpg

Team Covadis heeft een verpletterende indruk achtergelaten tijdens The Night Run in Nijmegen. Het team heeft namelijk de eerste plek bemachtigd in het teamklassement op de 5 en 11,5 kilometer. Er zijn zelfs 4 Govadianen in de top 10 (11,5 kilometer) geëindigd in het algemeen klassement.

The Night Run Festival 2018

Afgelopen vrijdag is Govadis, sportclub van Covadis, in actie gekomen tijdens The Night Run in Nijmegen. Tijdens de 5e editie van dit evenement verschenen ruim 1200 hardlopers aan de start. De hardloopwedstrijd begon pas om 22:00 uur zodat je Nijmegen in het donker kon verkennen. Dit alles begeleid door verschillende optredens, muziek en motivational speakers onderweg.

Klaar voor de start?

Vol spanning en bijgestaan door hordes fans zijn we met een grote groep Govadianen in verschillende bussen afgereisd naar Nijmegen. Het team bestond uit ruim 40 sportievelingen. De aanwezigheid van team Covadis was dus niet te ontkennen. Na een warming-up onder leiding van een fanatieke en enthousiaste trainer luidde voor de deelnemers voor de 11,5 kilometer om 22:00 uur het startschot waarna een kwartier later de deelnemers van de 5 kilometer van start gingen.

Lasershow

The Night Run nam de deelnemers mee over een mooie route door het Kronenburgerpark, Valkhof, Hunnerpark en de Waalkade. De deelnemers aan de 11,5 kilometer kregen de kans om nog een stukje van de Ooijpolder te verkennen. Uiteindelijk kwamen alle deelnemers weer bij elkaar om een laatste sprintje te trekken door winkelcentrum Molenpoort. Hier werden de atleten begeleid door een lasershow.

Verpletterend resultaat

Team Covadis heeft een verpletterend resultaat neergezet door op beide afstanden de eerste plek in het teamklassement te behalen. Één van de Govadianen is zelfs tweede geworden op de 5 kilometer en maar liefst 4 Govadianen eindigden in de top 10 bij de 11,5 kilometer. Nog niets vermoedend werd dit resultaat toch al gevierd tijdens de welverdiende afterparty. Onder het genot van een dansje en een drankje werden de prestaties besproken en wellicht nieuwe vriendschappen gesloten. Lees hieronder het verslag over de The Night Run van een van de Govadis-deelnemers. Wellicht gaat hij binnenkort als vaste blogger van Govadis aan de slag.

Felbegeerde priemprijs

De Govadianen ging het natuurlijk helemaal niet om het eindklassement, maar om het behalen van de felbegeerde priemprijs. 13 Govadianen hebben deze prijs in de wacht gesleept door op een priemgetal te eindigen in het algemeen klassement. Niet geheel toevallig werd deze wedstrijd gehouden op vrijdag de 13e.

Next match

Heb je na het lezen van dit artikel ook zin om een keer met team Govadis mee te doen? Dat kan! Op zaterdag 12 mei staat de volgende wedstrijd op de planning met de 5x5 Estafetteloop. Opgeven kan hier of stuur een mail naar govadis@covadis.nl.

Column gastredacteur/mede-Govadiaan

Zwaarhoofdig maar blij van gemoed en opgeruimd van geest kijken we terug op een bijzonder sportieve avond die overging in een zeer sociale nacht en uiteindelijk ook weer morgen werd. De verbindende factor? Dries! Ja, die was erbij … en inderdaad een goddelijk lichaam waarmee het lekker knuffelen is!  Het begon wellicht allemaal wat onwennig daar op het bedrijventerrein Wijnbergen en later in de Molenstraat te Nijmegen, zo met verschillende kleine groepjes binnen het geheel van de sportclub  Govadis … daar zijn de nijvere werknemers die maatwerk leveren vanachter het toetsenbord en op het wereldwijde web, daar zijn de mensen van de lokale atletiek groep die zich door de strapatsen van Dries hebben laten verschalken en daar zijn de ‘contacten’ en de ‘scharrels’ en daar weer de ‘aanhang’ van.  

Toen uiteindelijk kort voor de start een ieders torso werd omspannen door het grijs/oranje (Go)(Co)vadis shirt voelden we al veel meer verbondenheid. Even dansen tijdens de opwarming … de snelle lopers die zich strategisch voor in het startvak positioneren en een enkele optimistische opportunist die zich daarbij aansloot … en KNAL,  de Nightrun van Nijmegen was onderweg. En hoe? In een razend galop ging het door het fraai verlichte centrum; tijd om te window- shoppen was er niet, want het was uitkijken geblazen voor de vele paaltjes, gootjes en stoepjes. Bochtig en kronkelend, stijgend en dalend belandden we in een met sfeervolle kaarsjes gedecoreerd Kroneburgerpark, terwijl onze oren werden vergast op een kakafonie van muziek.  Even langs de Waal en dan via de Afrikaanse trommelklanken als een lang lint van dansende lichtjes de duistere Ooijpolder in. Links en rechts, voor en achter klinkt het gehijg uit zich voortsnellende lichamen … de hijg(st)er in combinatie met het geluid van de tred creëert een verwachtingspatroon over het uiterlijk en stijl van de lo(o)p(st)er, soms klopt het en soms zit je er faliekant naast zie je in het schijnsel van je koplampje … tsja, je moet onderweg toch wat doen tijdens het rennen … anders is het ook maar een saaie bezigheid, toch?

Met een boog gaat het weer terug naar de bewoonde wereld en lopen we samen met de 5 km runners het laatste stuk langs vuurkorven, fakkels, disco-lights en dito dampen in de koopgoot ijlend op de finish af. Daar duikt de hollende Dries op die uiteindelijk prachtige tijd neerzet en Govadis is sowieso sterk vertegenwoordigd in de hoogste regionen van het eindklassement, maar liefst 4 bij de eerste 10 op de 11,5 km en op beide afstanden, dus ook op de 5 km, is Govadis het winnende team! Da’s geen soft-ware … da’s hard-core!!! Elkaar op de schouder kloppend en complimenten uitdelend met het zweet nog parelend op het voorhoofd en wellicht ook in de bilnaad en met kralende ogen van opwinding neemt de eenheid in de groep toe.

De totale samensmelting volgt even later, nadat de natte kledder-kleren in de diverse tassen zijn gevrot, onder het genot van grote glazen zuiver plantaardig licht fermenterend  vocht waarmee de tekorten worden aangevuld en uiteindelijk ruimschoots worden overschreden.  De intensiteit van de gesprekken wordt dieper en de genialiteit ervan stijgt met ieder glas. We begrijpen elkaar en we lossen wereldproblemen op, we hebben het niet op ¾ broeken en pasta Carbonara maak je dus zonder room! De calorieën die we eraf gelopen hebben vormen in middels een bobbel waar we die niet willen … maar de muziek brengt uitkomst en beweegt de beentjes van de vloer en de rest van het lichaam zwiept mee.

Aan alles komt een eind, in ons geval ingeluid door chauffeur Siep, die ondanks het late uur spitsvondig zat op te letten naar de op volle toeren draaien onzin-generator op de achterbank. Oooo, mensen wees niet verbaasd als er één deze dagen een best-seller verschijnt bij de boekhandel en je Siep achter een tafeltje ziet signeren…

(aanbidder van Dries)