Dries trots op Govadis

Datum: donderdag 22 juni 2017

triathlon-aalten

Zondag 18 juni kwamen de topatleten van Govadis weer in actie. Dit keer werd er niet alleen hard gelopen, maar stond ook zwemmen en fietsen op het programma. Onder leiding van aanvoerder Dries Vink namen zij namelijk deel aan de triathlon in Aalten.

Individueel

Twee Govadianen hebben alle drie de disciplines individueel afgelegd. Om 10.20 bestormden zij de Slingeplas om daar twee rondes (1000 meter) te zwemmen. Eenmaal uit het water werd er een sprintje getrokken naar het parc fermé, waar de fietsen stonden te popelen om de weg op te gaan. Snel de fietsschoenen aan en gaan met die banaan! Na vier ronden van tien kilometer stond het laatste onderdeel te wachten: tien kilometer hardlopen. Het kwik tikte inmiddels de dertig graden aan, waardoor het behoorlijk afzien was tijdens de laatste kilometers. Beide heren behaalden een knappe 10e plaats in hun categorie.

Teams

Naast deze individuen verschenen ook drie Govadis teams aan de start van deze triathlon. Elke team bestond uit drie Govadianen, die elk één van de drie onderdelen voor zijn/haar rekening nam. Als eerste kwamen de zwemmers in actie. Na een kilometer ploeteren in het water, gaven zij de tijdsregistratiechip over aan de fietsers, die bij het parc fermé klaarstonden. Na veertig uitputtende kilometers konden zij de chip overgeven aan de hardlopers en van hun welverdiende rust genieten. De hardlopers stonden inmiddels te popelen om van start te gaan. Na vier ronden om de Slingeplas trokken zij een eindsprint tot aan de finish. Met een 9e, 12e en 19e plaats (van de 28 deelnemende teams) maakten zij Dries meer dan trots.

Trouwe supporters

De Govadianen stonden er natuurlijk niet alleen voor. Vrienden van Covadis en collega’s kwamen op deze mooie zondag naar Aalten om de sporters aan te moedigen. Dit gaf de sporters een extra boost energie om nog nét iets harder te zwemmen, fietsen of lopen. In de toekomst zal Govadis vaker meedoen aan triathlon wedstrijden. Vind je het leuk om een keer met een triathlon mee te doen, individueel of in een team? Houd dan Sportclub Govadis in de gaten. Dries kijkt uit naar je komst!