Gamers en sporters Covadis in actie

Datum: woensdag 19 april 2017

covadis-acties

Denk je aan softwareontwikkelaars, dan is de link met gamen al snel gelegd. Slimme nerds die urenlang achter de pc hun favoriete spellen online spelen en doorgaan tot in de vroege uurtjes. Steeds populairder worden de grootschalige game-evenementen die worden georganiseerd, de zogeheten LAN-parties. Bij een LAN-party komen gamers samen om, verspreid over meerdere dagen, een game-competitie te spelen. In een grote ruimte worden alle computers met elkaar verbonden via het Local Area Network (LAN). Ook ontwikkelaars van Covadis zijn regelmatig bij deze parties te vinden.

The Party Eindhoven

Afgelopen vrijdag vond de grootste LAN-party van de Benelux plaats: The-Party in het beursgebouw van Eindhoven. Daar was ook één van onze ontwikkelaars met zijn team te vinden voor de counterstrike competitie. Helaas troffen zij al in een vroeg stadium van de competitie een sterk team, dat met stip op de eerste plaats eindigde. Maar als enige team dat een beetje tegenstand kon bieden tegen dit doorgewinterde team, zijn wij toch wel heel trots op hun prestatie: 16e van de 46 deelnemende teams.

The Night Run Festival Nijmegen

Denk je aan softwareontwikkelaars, dan denk je waarschijnlijk niet aan fanatieke sporters. Covadis is het rennende bewijs dat dit wel heel goed samen gaat. Iets verderop in het land, in Nijmegen om precies te zijn, verzamelde het team van zo’n twintig hardlopers en supporters zich voor The Night Run Festival. Voorzien van een hoofdlamp en glowsticks waagden zij zich in het donker aan een route van 5 of 11,5 kilometer door Nijmegen. Met een vijfde plaats voor het 5-kilometer team en een vierde plaats voor het 11,5-kilometer team, was het zeker een goede vrijdag.