Govadis levert tropische topprestatie

Datum: maandag 14 mei 2018

junglejpg

Ondanks de verzengende hitte van afgelopen zaterdag wisten de twee teams van Govadis een uitstekende prestatie te leveren tijdens de ARGO 5x5 Estafette in Doetinchem. Dries coachte zijn oogappeltjes dwars door de Achterhoekse tropen. Met een grote verbetering in tijd ten opzichte van vorig jaar als gevolg.

Het kwik schoot omhoog tot een zomerse 26 graden. Door de bewolking was het drukkend en benauwd. Zo veranderde de Doetichemse bossen in een echte jungle. Enkele Govadianen beweerden zelfs slingerapen in het geboomte te zien. Een verkoelend glaasje kokosmelk was in ieder geval welkom geweest. Dries kreeg zijn pupillen ondanks alles gelukkig opgepept en klaargestoomd voor een topprestatie.

Prachtig resultaat


De estafette bedroeg vijf kilometer per deelnemer. Een team bestaat uit vijf lopers. Een teamlid mocht pas met zijn loop beginnen als zijn voorganger binnen is. Dat maakt de eindtijd van de eerste loper, de starttijd van de tweede. Op die manier is het een echte teamprestatie. In totaal volbrachten tien Govadianen de heftige loop en zette zo een prachtig resultaat neer. Er deden ruim zestig teams aan het loopevenement mee.

Streeftijd

De estafette is georganiseerd door de Doetichemse atletiekvereniging ARGO. De atletiekbaan van de club vormde het start- en eindpunt van de estafette. De vijf kilometer voerde de deelnemers door de bossen en weilanden rondom de Achterhoekse stad.
“Ik durf wel te spreken van een zeer geslaagde dag”, buldert Dries Vink. De coach kan een grote glimlach niet onder zijn snor verbergen. “Vrijwel iedereen heeft onder zijn of haar streeftijd gelopen. Dat is heel knap, zeker met deze droogte en het benauwde weer. Onze lopers hebben echt hun beste beentje voorgezet.”

Heerlijke chaos


Het startsignaal klonk en de grote massastart verliep dwars door elkaar heen. In de heerlijke chaos die volgt gedijen de Govadianen prima.
“We hebben heerlijk gelopen”, vervolgt Dries. “Iedereen was zo scherp als een mes. We hebben toegeslagen op het juiste moment. Dat blijkt ook wel uit de resultaten. Waar we vorig jaar nog 65e werden, hebben we nu een naar tevredenheid een mooie 15e en 57e plek gehaald. Ik zie louter pluspunten en een mooie lijn omhoog. Wie weet naar welke toppen Govadis ons nog brengt.”

Triatlon Aalten


Naderhand was er gelegenheid voor een klein hapje om aan te sterken en kon er onder het genot van een borrel even nagebabbeld worden. Dries is ondertussen, misschien met een biertje, alweer bezig met de volgende uitdaging.
“Op 17 juni doen we mee aan de triatlon in Aalten. Dat kan zowel individueel als in teamverband. Dat betekent dat deelnemers ervoor kunnen kiezen om alleen het zwemmen, fietsen of hardlopen te doen. Dat zorgt ervoor dat de triatlon in Aalten echt voor iedereen is.”

Heb jij je al opgegeven? Dat kan via deze link http://bit.ly/TriatlonAalten
Uiteraard houden we iedereen op de hoogte via Govadis. Op naar de volgende topprestatie.