Govadis triatleten trotseren kou

Datum: dinsdag 19 september 2017

triatlon-zutphen

Brrr…

Afgelopen weekend sloten de triatleten van Govadis het seizoen af in Zutphen. Voordat zij van start konden gaan in de Vispoortgracht, hebben ijsbrekers het ijs van de gracht weggehaald. Om onderkoeling te voorkomen werd de zwemafstand ingekort. In plaats van de oorspronkelijke 500 meter, zwommen de Govadianen 250 meter tussen de pinguïns en ijsberen.

Klappertandend klommen zij uit de Vispoortgracht om zich langs de IJssel warm te fietsen. Zo’n twintig riviercruiseschepen lagen op de route aangemeerd om een glimp van de triatleten op te kunnen vangen. Na vier ronden van vijf kilometer, stond hen het laatste onderdeel te wachten: vijf kilometer hardlopen door het centrum van Zutphen. Hiervoor was het hele centrum afgezet. Treinen en bussen reden niet meer, winkels en horeca waren niet bereikbaar en inwoners konden het hele weekend hun woning niet in of uit.

Internationale scouts

Govadianen uit Arnhem, Doetinchem, Wehl en Deventer waren in het publiek te vinden om de triatleten aan te moedigen. En uiteraard was ook Dries aanwezig om zijn selectie te coachen. Na afloop van de wedstrijd is hij door diverse, internationale scouts benaderd met de vraag of de Govadianen te koop zijn. Vooralsnog is er vanuit de Govadis triatleten geen interesse om over te stappen naar een andere ploeg: “In Rusland had ik veel meer kunnen verdienen, maar daar is het water nóg kouder” aldus een triatleet die anoniem wenst te blijven.

Next-up: Posbankloop

Onder deze triatleten bevinden zich ook hardlopers. Heel lang hebben zij niet om bij te komen, want de volgende hardloopwedstrijd dient zich alweer aan. Aankomende zondag gaan twee teams met zo’n twintig enthousiaste Govadianen van start tijdens de Posbankloop. Gaat het hen lukken om de tweede plaats in het teamklassement van vorig jaar te evenaren?

Blijf ons volgen

Wil je op de hoogte blijven van wedstrijden en activiteiten van Govadis? Houd dan de Govadis Facebook in de gaten. Zelf meedoen kan natuurlijk ook! Neem dan contact op met Dries.