• Home
  • Nieuws
  • Geslaagd IoT-project eindresultaat afstudeerstage Jeffrey

Geslaagd IoT-project eindresultaat afstudeerstage Jeffrey

Datum: woensdag 31 januari 2018

shutterstock_567310462-1-jpg

Geslaagd!

Er kan een feestje gevierd worden bij Covadis! Onze collega Jeffrey heeft namelijk zijn HBO diploma Informatica behaald aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens zijn opleiding heeft hij het Software Development profiel gevolgd. Hij heeft zich gespecialiseerd in software design, architectuur en het ontwerpen van databases.

IoT-project

Gedurende zijn afstudeerstage heeft hij zich bezig gehouden met een IoT-project. Voor dit project is monitoring-software ontwikkeld om onder andere de temperatuur en vochtigheidsgraad van vegetatiezones op afstand te bekijken. Hierbij worden bij het overschrijden van drempelwaarden automatisch signalen verstuurd naar de belanghebbenden. De opdrachtgever van dit project heeft het product op een landelijke beurs met succes gepresenteerd en in gebruik genomen. De opdrachtgever is zeer tevreden over het eindresultaat.

Aan de slag!

In de afstudeerperiode heeft Jeffrey een functioneel- en technisch ontwerp opgesteld en het systeem gerealiseerd. Het gehele project (planning, ontwerp, design en realisatie) is zelfstandig uitgevoerd en daardoor heeft hij een hoop geleerd over het managen van een project. Ook Covadis is erg tevreden over de inzet van Jeffrey, hij kan dan ook direct bij ons aan de slag als ontwikkelaar.

“Covadis biedt mij de kans om Microsoft certificeringen te behalen en door te groeien tot een technical lead rol” – Jeffrey.

Innovatielab

Dit afstudeerproject is uitgevoerd binnen ons Innovatielab. Het Innovatielab kan worden ingezet door opdrachtgevers om nieuwe toepassingen en technieken te onderzoeken. Talenten krijgen de kans om kennis te maken met de nieuwste technieken op het gebied van softwareontwikkeling. In het Innovatielab wisselen verschillende technieken, onderwerpen en toepassingen elkaar snel af. Het afstudeerproject van Jeffrey is een Internet of Things project. Dit is op dit moment een van de actuele onderwerpen binnen het Innovatielab.

Stageplek gezocht?

Er is altijd ruimte voor stagiaires en afstudeerders bij ons Innovatielab. Kijk op onze vacature pagina voor openstaande vacatures voor (afstudeer)stageplekken.

Wij wensen Jeffrey heel veel plezier en succes met zijn verdere carrière bij Covadis. Ben jij of ken jij aanstormend talent voor ons Innovatielab? Stuur dan een mail naar info@covadis.nl