Run op Govadis na topprestaties Posbankloop

Datum: woensdag 27 september 2017

img_2265jpg

23e Posbankloop

Na weken van voorbereiding met zware trainingen en aangepaste voedingsschema’s was het afgelopen zondag eindelijk zover: de 23e editie van de Posbankloop. Atleten en supporters van sportclub Govadis waren in groten getale aanwezig om hun tweede plaats in het teamklassement te verdedigen.

Paparazzi en groupies

De eerste supporters kwamen zaterdagavond al aan. Zij installeerden zich met hun slaapzak bij de start aan de Rozendaalselaan. Zo wisten zij hun plekje op de eerste rang veilig te stellen, om zeker een glimp van de topatleten van Dries Vink op te kunnen vangen.

Deze topatleten verzamelden zich in een hotel nabij de start om zich optimaal voor te kunnen bereiden. Na een motiverende speech en warming-up van oud-Olympiër Marko Koers, vertrokken zij in VIP-bussen naar de start. Daar werden zij bijgestaan door een beveiligingsteam om de paparazzi en groupies op veilige afstand te houden.

Eenmaal bij de start nam de spanning toe. Zelfs de meest doorgewinterde atleten van team Govadis vreesden de hoge bergtoppen met eeuwige sneeuw van de Posbank, maar er was geen weg meer terug. Het eerste team van Govadis ging om 13:00 uur van start voor de 5,5 kilometer. Een uur later volgde het tweede team voor de 15 kilometer.

Podiumplaatsen

De topatleten van Dries Vink hebben weer een prestatie van wereldklasse neergezet. Menig persoonlijk record is aan diggelen gelopen en beide teams wisten op het podium te eindigen.

De tweede plaats in het teamklassement van de 5,5 kilometer is behouden. Zij wisten zestien teams waaronder de Gemeente Rheden en de Gemeente Arnhem achter zich te houden. Als nieuwkomer op de 15 kilometer wist team Govadis een derde positie te noteren. Zij bleven dertien teams voor.

Na de prijsuitreiking namen de topatleten nog even de tijd om handtekeningen uit te delen en selfies te maken met hun fans. Vervolgens bracht de VIP-bus hen weer terug naar het hotel, om in het zwembad van hun welverdiende rust te genieten.

Run op Govadis

Na dit succes is er een run op Sportclub Govadis ontstaan. Atleten uit het hele land melden zich massaal aan om met deze enthousiaste club te sporten. Daarnaast hebben de scouts van Dries ook nieuwe leden gerekruteerd. Onder hen niet alleen talenten, maar ook leden met de mooiste schoenen, het langste haar en de leukste finishposes zijn aan het team van Govadis toegevoegd.

Loop mee met Govadis

Wil je ook hardlopen met team Govadis? We zoeken nog halve garen voor de halve van Doetinchem op 29 oktober. Via dit inschrijfformulier kun je je aanmelden voor de 7,5 kilometer of de 21 kilometer met team Govadis. Op 8 en 15 oktober lopen afgevaardigden van Govadis ook in Wehl mee met de Wim Lebbink herfstlopen.

Blijf ons volgen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom wedstrijden en activiteiten van Govadis? Houd dan de Govadis Facebook in de gaten.