Welcom, Kluswijs en Autogilde

Welcom, Kluswijs en Autogilde

In opdracht van en in samenwerking met Skyliner heeft Covadis voor Retail Synergie drie nieuwe producten ontwikkeld: Welcom, Kluswijs en Autogilde.


Welcom
is een telecom-winkelformule die gebruik maakt van een applicatie
waarbinnen de gegevens over alle netwerken en providers beschikbaar zijn. De applicatie kan gebruikt worden om de best passende abonnementen te vinden en direct af te sluiten.

De applicatie kan tevens gebruikt worden voor het opstellen van offertes, het produceren van managementinformatie en het afgeven van signalen via e-mail en sms. Ook is het mogelijk om de applicatie middels barcodes aan het kassasysteem te koppelen.


De Kluswijs-applicatie is een praktisch, centraal bestelsysteem voor een Doe-Het-Zelf-keten. De bestellingen van alle winkels worden in één centraal systeem verzameld en van daar doorgestuurd naar de leveranciers. Het systeem zorgt ervoor dat de verschillende leveranciers worden aangestuurd.

Het systeem biedt uitgebreide managementinformatie, die dagelijks gegenereerd en verstuurd wordt. Deze informatie is uitgesplitst op vestigingsniveau, maar toont ook de totalen over verschillende vestigingen. Hiervoor is bovendien een koppeling met de kassasystemen toegevoegd, zodat ook de verkoopinformatie verwerkt kan worden in de managementrapporten.


De software voor Autogilde is een speciale applicatie voor een groep merkafhankelijke garagebedrijven. Via Autogilde kunnen bestuurders zelf via de website van de eigen garage een afspraak maken voor een onderhoudsbeurt of een keuring. De afspraak wordt vervolgens direct verwerkt in de planning van de bewuste garage.

Eigenaars hebben zelf de mogelijkheid om de gegevens over hun auto online te beheren. Via een e-mail of sms krijgen ze te horen dat de auto toe is aan een beurt of een keuring en een dag voor de geplande afspraak wordt opnieuw een reminder verzonden. De garagebedrijven hebben toegang tot praktische managementinformatie met betrekking tot de klanten en auto's. Deze informatie wordt aangevuld door de koppeling met een database met autogegevens.


Alle drie producten zijn ontwikkeld in .NET, met SQLServer als onderliggende database.

Extra informatie:

Opdrachtgever
Skyliner is een kantoorautomatiseerder gevestigd in Veenendaal. Ze leveren hardware, systeembeheer en software. Vanaf 2005 werkt Covadis samen met Skyliner.


Gerealiseerd
2011