Controle hondenbelasting

Controle Hondenbelasting

App hondenbelasting Legitiem

Voor Legitiem ontwikkelde Covadis een geheel nieuwe versie van de mobiele app. Deze nieuwe versie is sneller, gebruiksvriendelijker en presteert beter. De verbeterde gebruiksvriendelijkheid zorgt ervoor dat de kans op fouten door de gebruiker kleiner is. Alle functionaliteiten uit de oude versie van de app zijn uiteraard ook bewaard gebleven.

De 2016-versie van de mobiele app is een grote vooruitgang ten opzichte van de eerste registratiesystemen voor de hondenbelasting. In de eerste instantie werd dit namelijk gewoon op papier gedaan. De oude versie van de app werkte alleen op PDA's, de nieuwe versie is ook geschikt voor het gebruik op smartphones. Zowel Windows 8 als Windows 10 worden ondersteund.

De workflow in de app is heel natuurlijk. Vooraf worden werkpakketten (te controleren adressen) klaargezet. Die worden door de controleur via de app binnengehaald, gecontroleerd en in realtime in de database opgeslagen. Na de controle voeren de inspecteurs hun bevindingen in. Deze worden gevalideerd en zijn vervolgens zichtbaar voor de kwaliteitscontroleur en de klant. De klant kan ze bovendien daarna verder verwerken. Inspecteurs kunnen online en offline werken. Bij offline werken wordt er gesynchroniseerd op het moment dat er weer verbinding is.

De app zal gebruikt gaan worden door de ongeveer 100 inspecteurs die voor Legitiem actief zijn.

Extra informatie:

Opdrachtgever
Legitiem is gevestigd in Velp en voert controles en inventarisaties uit om gegevens te verzamelen die van belang zijn voor verschillende gemeenteheffingen. Legitiem en Covadis zijn gelijk in 2005 gestart en werken sinds dat moment samen.


Gerealiseerd
2010 - 2016