iOK Management Informatie Systeem

iOk Management Informatie Systeem

Sinds september 2014 werkt Covadis samen met Inter Visual Systems. Het eerste project dat voortvloeit uit deze samenwerking is de ontwikkeling van het iOK Management Informatie Systeem. Dit systeem is de beheerapplicatie die hoort bij de iOK beeldroutering van Inter Visual Systems en maakt efficiënt beheer op afstand mogelijk van alle apparaten die op het netwerk in de operatiekamer zijn aangesloten. De laatste statusinformatie van de apparatuur wordt verwerkt door het iOK Management Informatie Systeem en vervolgens weergegeven op de werkplek van de beheerder die hiervoor autorisatie heeft. Hiervandaan kunnen o.a. opdrachten verstuurd worden. Als een encoder bijvoorbeeld uitvalt, kan deze op afstand weer geactiveerd worden, zonder dat iemand in en uit de operatiekamer hoeft om het apparaat handmatig te activeren. Ook is het mogelijk om mee te kijken op het iOK bedieningspaneel in de operatiekamer. Dit is effectiever dan het omschrijven van problemen. In veel gevallen gaat het om gebruikersfouten die nu snel opgelost kunnen worden.

De applicatie bestaat uit een API en een interface. De REST JSON API communiceert rechtstreeks met de apparaten en de interface zorgt voor een gebruiksvriendelijke frontoffice en de communicatie met de API.


Opdrachtgever
Inter Visual Systems is gespecialiseerd in totaaloplossingen op het gebied van visualisatiesystemen. Het bedrijf ontwikkelt en implementeert hardware en software voor beeld, geluid en besturing en is in ziekenhuizen bekend om haar expertise op het gebied van digitale OK-integratie en audiovisuele inrichting van multidisciplinaire overlegruimten. Inter Visual Systems is - net als Covadis - gevestigd in Duiven: www.inter.nl.


Gerealiseerd
2014