Online configurator ventilatiesysteem

Productconfigurator

In samenwerking met Frontis ontwikkelde Covadis een online configurator voor een leverancier van ventilatiesystemen. De configurator wordt gebruikt door installateurs bij nieuwbouw of renovatie van bestaande woningen. Met behulp van de tool kan een ventilatiesysteem samengesteld worden; het helpt bij het samenstellen van de verschillende kanalen. Het resultaat is een complete bestellijst, inclusief de inregelstanden per kanaal op basis van de berekende drukverliezen.

Backoffice

Deze configurator kent een backoffice- en een frontoffice-omgeving. In de backoffice worden de componenten beheerd door de leverancier en zij kunnen daar eigenschappen toewijzen aan elk component van het ventilatiesysteem. Deze eigenschappen zijn bijvoorbeeld de maximale hoeveelheid lucht dat er doorheen kan, de weerstand van een component en welke andere componenten er op aangesloten kunnen worden. Deze omgeving is beschikbaar voor meerdere landen. De beschikbaarheid en de prijzen van de componenten worden door de afzonderlijke landen bepaald.

Frontoffice

De frontoffice-omgeving is zichtbaar voor de gebruikers (meestal de installateur) van de configurator. De gebruiker doorloopt verschillende stappen. Eerst worden de kamers van het gebouw gedefinieerd die voorzien moeten worden van een ventilatiesysteem. Vervolgens kunnen de kanalen opgebouwd worden. Doordat er geavanceerde natuurkundige eigenschappen toegekend zijn aan de componenten, kunnen alleen de componenten geselecteerd worden die passen op het eerder gekozen component.

Nadat alle stappen zijn doorlopen en het kanalensysteem is samengesteld, wordt er een eindrapport getoond. Hierin staat per kanaal de benodigde componenten en luchtverliezen/weerstanden. Daarnaast is dit rapport voorzien van een bestellijst, welke afgedrukt kan worden om bij de bouwmarkt de betreffende artikelen te bestellen.

Verschillend per land

De lay-out en content die getoond worden in de frontoffice, is per land verschillend. Voor elk land worden alleen de componenten getoond die daar beschikbaar zijn, met de voor dat land geldende prijzen. De configurator is ontwikkeld in ASP.NET (C#) met SQLServer als onderliggende database. Hierbij is ook gebruik gemaakt van Angular.

Opdrachtgever

Frontis is een fullservice internetbureau uit Varsseveld. Van strategie tot creatie en realisatie van een traject, bij Frontis kan het allemaal. Door design, techniek en marketing met elkaar te combineren, bieden zij oplossingen voor online vraagstukken.


Gerealiseerd
2016 - 2017