Concrefy

Covadis levert ontwikkelteams voor maatwerk webapplicaties

Concrefy is een internationaal opererend betontechnologisch ingenieursbedrijf en geaccrediteerd laboratorium. Het is marktleider op het gebied van onderzoek naar beton, asfalt en wapeningsstaal. Concrefy is in deze branche voorloper op het gebied van digitale verwerking en rapportage van test- en meetresultaten.

Concrefy is onderdeel van Doka. Doka heeft zo'n 160 vestigingen in 72 landen. De consultants van het bedrijf richten zich op R&D, optimalisatie van het betonbouwproces alsmede Schade & Inspectie en remote sensing. Met behulp van het unieke CONCREMOTE concept begeleiden de specialisten van Concrefy de grootste bouwprojecten ter wereld, zoals stuwdammen, hoogbouw torens, tunnels en bruggen. Concrefy heeft Smart Concrete ontwikkelt tot Nederlands exportproduct.

 

Concrefy is al jarenlang opdrachtgever van Covadis, waarbij wij verantwoordelijk zijn geweest voor het onderhoud en uitbreidingen van een online klantenportaal waarmee onderzoeks- en meetresultaten getoond worden en dat door opdrachtgevers van Concrefy gebruikt wordt om bouw- en productieprocessen te sturen.

In de afgelopen jaren heeft Covadis een geheel nieuwe architectuur opgezet voor Concrefy. Hierdoor konden het interne en online systeem worden samengevoegd. De nieuwe architectuur biedt de mogelijkheid voor de ontwikkeling van nieuwe (toekomstbestendige) modules, zoals 'Concremote' en 'metalen'.

Er werkt een scrumteam aan de projecten van Concrefy. Dit team bestaat uit een analist, een software architect, een aantal ontwikkelaars en een tester. Afhankelijk van de behoefte van Concrefy kan het team op- en afgeschaald worden. Concrefy maakt ook gebruik van het Innovatielab. Dit lab, dat in 2017 gelanceerd is, biedt opdrachtgevers van Covadis de mogelijkheid om innovatieve projecten uit te laten voeren, waarbij gebruik wordt gemaakt van de allerlaatste technische mogelijkheden. Daarnaast ontwikkelt Covadis ook maatwerk oplossingen voor eindklanten van het bedrijf.

We werken nauw samen met Concrefy en komen wekelijks bij elkaar over de vloer om het functioneel en technisch ontwerp uit te breiden, te brainstormen over nieuwe toepassingen, de voortgang van de projecten en nieuwe functionaliteiten te bespreken. Eens per kwartaal komen we samen voor een toekomstgerichte brainstorm: wat is er allemaal nog meer mogelijk?

Een greep uit de projecten die Covadis voor Concrefy ontwikkelde: