ConnectedGreen

Covadis helpt de wereld een klein beetje groener maken

Voor ConnectedGreen draait alles om het groener maken van de wereld met slimme technologie. Groen is essentieel voor het welzijn van mensen en de planeet, maar het is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. ConnectedGreen brengt mensen letterlijk weer in contact met groen.

Het ConnectedGreen-systeem bestaat uit draadloze sensoren, een slimme GreenCloud-omgeving en een door ons ontwikkelde applicatie. Het systeem koppelt de gegevens uit de sensoren automatisch met botanische gegevens en weerdata. Vervolgens kunnen  boeren, hoveniers, groenvoorzieners, etc. deze applicatie gebruiken om bossen, tuinen, parken of landbouwgronden per zone te monitoren. Ook als ze zelf niet in de buurt zijn!

Slimme taken en alarmen verlagen de drempel tot succesvol tuinieren. Hierdoor kunnen mensen hun omgeving groener maken en groen meer beleven.

 

ConnectedGreen is sinds 2017 opdrachtgever van Covadis. De directeur, René Voogt, werkt echter al sinds 2005 samen met Covadis. Onze samenwerking is erg dynamisch. We denken proactief mee met de plannen en ideeën van René.

René is een echte conceptbedenker. Als hij een nieuw plan heeft, presenteert hij dat aan ons. Wij fungeren vervolgens als partner of klankbord en denken kritisch met hem mee. Hoewel René als geo-informaticus een technische achtergrond heeft, is hij geen ontwikkelaar. Hierin kunnen wij hem met onze capaciteit, kennis en kunde bijstaan.

De samenwerking tussen René en Covadis is intensief en het ConnectedGreen-systeem waaraan we samen werken is een doorlopend project. 

Voor ConnectedGreen ontwikkelde Covadis: