Inspectrum richt zich op vier aandachtsgebieden:

Vastgoed

Alles met betrekking tot het beheer van gebouwen. Van onderhoudsplanningen tot woningwaardering, bouwkundige opnamen, bouwbegeleiding, onderzoeken.

Infrastructuur

Het in kaart brengen van infrastructurele werken en uitvoeren van weginventarisaties en weginspecties.

Groen en openbare ruimte

Inspecteren van straatmeubilair, verlichting, groenstroken en bomen. De inspecteurs van Inspectrum gaan op pad met hun handcomputer en zorgen voor een grondige inventarisatie.

Verkeer en vervoer

De inspecteurs van Inspectrum verzamelen gegevens met moderne hulpmiddelen via tellingen, enquêtes of interviews. Voorbeelden hiervan zijn een parkeeronderzoek, een verkeerstelling, onderzoek naar het inrichten van de openbare ruimte of het onderzoeken van knelpunten in het verkeer.

Covadis werkt al sinds 2005 samen met dit bedrijf uit Velp. De applicaties die Inspectrum gebruikt voor het inwinnen van gegevens in het veld, zijn door Covadis ontwikkeld. Ook verzorgen wij het onderhoud van de applicatie en de dataverwerking.

Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de website van Inspectrum en het achterliggende serviceportaal. Dit serviceportaal kan gebruikt worden door klanten van Inspectrum. Hiermee kunnen zij de voortgang van hun projecten volgen, krijgen ze toegang tot projectdossiers, kunnen ze dossiers up- en downloaden, enzovoorts.

Omdat Inspectrum zelf geen softwarespecialisten in dienst heeft, fungeren wij als softwareontwikkelingsafdeling van het bedrijf. Onze samenwerking met Inspectrum is langdurig en intensief. We denken mee over nieuwe toepassingen waarmee Inspectrum haar klanten nóg beter van dienst kan zijn. Ook gaan we mee naar eindklanten om na te denken over oplossingen voor hun wensen.

Covadis is al sinds 2005 onze partner voor de ontwikkeling van software en webapplicaties. We hebben samen al verschillende succesvolle projecten gerealiseerd. Als het gaat om de ontwikkeling van software, dan spreken we dezelfde taal. Daarom is de samenwerking met Covadis voor ons niet meer weg te denken. Wij waarderen hun vakmanschap, creativiteit en flexibiliteit.

Rob de Jong - Directeur Inspectrum