Iedere dag zijn er 24 verschillende uurtarieven (spotmarktprijs) voor stroom. NieuweStroom koppelt deze actuele stroomtarieven aan het daadwerkelijke verbruik van elke klant. NieuweStroom factureert de spotmarktprijs van dat moment plus een afgesproken geringe opslag. De spotmarktprijzen zijn openbaar en de verbruiker kan zijn factuur te allen tijde controleren.

Ook op het gebied van contracten doet NieuweStroom het anders. Zij kopen namelijk dagelijks energie in voor morgen. Wanneer een klant over wil stappen naar een andere leverancier of dienstverlener, kopen zij geen energie meer in voor deze klant. Hierdoor zit je bij NieuweStroom dus nooit vast aan jaarcontracten met vaste tarieven.

Ambitieus

NieuweStroom loopt in zijn branche voorop en is erg ambitieus. NieuweStroom is een kleine organisatie die haar tarieven laag kan houden door het grootste gedeelte van haar processen te automatiseren. Op dit vlak hebben zij een innovatieve en betrouwbare partner nodig. Zij hebben deze partner gevonden in Covadis.

Aan de projecten voor NieuweStroom werkt continu een scrumteam met een analist, meerdere ontwikkelaars, een software architect en een tester. Iedere week gaat de analist naar het kantoor van NieuweStroom in Maastricht om voortgang en nieuwe functionaliteiten te bespreken.

Projecten

Een greep uit de projecten die Covadis voor NieuweStroom ontwikkelde:

  • Big data database
  • Webapplicatie met facturatiemodule
  • Servicebus

Wij, als NieuweStroom, creëren de stroomversnelling naar een schoon en toekomstbestendig energiesysteem. Covadis voelt als een onderdeel van NieuweStroom, ook al zijn we twee aparte organisaties. Een goed partnership tussen twee bedrijven, waarbij Covadis kritisch meedenkt en kwaliteit op hoog niveau levert, zodat NieuweStroom zijn ambities kan waarmaken.

Erik Veer - manager energy development NieuweStroom