Het platform FootballCritic bevat statistieken over betaald voetbalspelers in de hele wereld. Denk aan het aantal passes, doelpunten, assists, gele en rode kaarten, wissels maar ook hoeveel goede passes, schoten op doel etc. Dit wordt per wedstrijd weergegeven en op basis van de statistieken van de meest recente wedstrijden wordt er een rapportcijfer berekend. Hiervoor worden formules en algoritmes van echte specialisten gebruikt. Al deze statistieken worden op FootballCritic weergegeven.

Op Footballtransfers staan de meest actuele statistieken over transfers. Denk aan de actuele transfersommen, maar ook informatie over het transferverleden van sporters.

GPFans is hét platform voor fans van Formule 1. Ook hierop zijn veel statistieken vindbaar, die met een door Covadis ontwikkelde API worden opgehaald uit een centrale database.

SportsFan Media heeft zelf ook ontwikkelaars in dienst. De samenwerking met Covadis is bedoeld als uitbreiding op het bestaande team van SportFans Media. Covadis ontwikkelt de API 'sportsbase'. Deze API verwerkt aanvragen (calls) uit de platformen door verschillende databronnen aan te roepen. 'Platformen' kunnen in dit geval de website, een native app, een nieuwsfeed, een webapp of een social media-template zijn.

Voor SportsfanMedia ontwikkelde Covadis:

Covadis levert mij extra kennis en capaciteit als aanvulling op mijn eigen ontwikkelteam.

Thijs Freriks - Directeur SportsFan Media