Van Raam

Covadis ondersteunt Van Raam met extra kennis en capaciteit

Van Raam is fabrikant van aangepaste fietsen voor mensen met een beperking. Het bedrijf werd in 1900 als smederij opgericht in Amsterdam, tot in 1933 de eerste fietsen werden gemaakt. Ondertussen produceert Van Raam al bijna 110 jaar fietsen en ligt al meer dan 35 jaar de focus op aangepaste fietsen. Dit zijn individuele- en meerpersoonsfietsen voor mensen die niet (meer) op een gewone fiets kunnen fietsen. Met 230 werknemers en een productieoppervlak van 13.500 m2 wordt elke fiets uniek gefabriceerd in Varsseveld, om vervolgens de hele wereld over te gaan.

Van Raam biedt mensen met een beperking duurzame en eigentijdse mobiliteit. De specialisaties van Van Raam zijn driewielfietsen, scootmobielfietsen, tandems, duofietsen, rolstoelfietsen, transportfietsen, loophulpen en lage instapfietsen ofwel comfortfietsen. Bij de productie staan kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel. Alle fietsen worden in eigen huis geproduceerd, een van de schoonste en slimste fabrieken van Nederland, waarbij gebruik wordt gemaakt van de beste kwaliteitsproducten.

Covadis biedt ons de combinatie van ademend vermogen op ontwikkelgebied, kennis en ervaring op technologisch gebied en samenwerking binnen de Achterhoekse mentaliteit.

Maikel Fraikin - Informatiemanager Van Raam

Covadis werd eind 2020 een aanvulling op het team van Van Raam. De fietsfabrikant heeft zelf een goede basis staan met een eigen architect en developer in dienst. Covadis is een flexibele schil die extra kennis en capaciteit biedt wanneer dat gewenst is.

Covadis wordt flexibel ingezet. Samen ontwikkelen we door om de fabrieken verder te automatiseren en werken we verder aan de toekomst van Van Raam.