Android- en iOS-app voor amateurvoetbalsite

Een ode aan alles wat de sport mooi maakt

Fanreach richt zich op sportfans wereldwijd met een divers scala aan websites die volledig in het teken van sport staan. Het bedrijf uit Ulft heeft met De Kelderklasse een online platform te pakken dat steunt op ruim 160.000 volgers. Naast een indrukwekkende schare volgers steunt De Kelderklasse ook op unieke content die nergens anders te bewonderen is.

Fanreach benaderde Covadis met het verzoek om De Kelderklasse ook in de app stores vertegenwoordigd te krijgen. Speciaal daarvoor heeft Covadis een app ontwikkeld voor zowel Android- als iOS-apparaten. Al vanaf het eerste moment scoort de mobiele app in de hitlijsten. Zo werd hij op dag één al 1500 keer gedownload door Android gebruikers.

De vraag:

Een mobiele app voor het platform van De Kelderklasse

De Kelderklasse begon ooit als een Facebookpagina waarop foto’s en video’s te zien waren die allerlei hoogtepunten uit het Nederlandse amateurvoetbal tonen. Van dronken grensrechters tot rokende keepers en een sporadische wondergoal. Deze niche sloeg aan bij voetbalminnend Nederland. In no time wist de pagina een grote schare volgers te bereiken. Amateurvoetballers stuurden vanuit het hele land hun bijzondere opnames van de lokale teams op. Bovendien taggen gebruikers al hun vrienden in de hilarische en/of prachtige beelden. Dergelijke interactie schreeuwt om een eigen app.

Fanreach zag in Covadis de ideale partij om deze applicatie te realiseren.

De oplossing:

Een interactieve mobiele app die gratis beschikbaar is voor alle fans van De Kelderklasse

Aan deze app heeft een ontwikkelteam gewerkt die bestaat uit meerdere ontwikkelaars, een tester, een projectleider en een softwarearchitect. De applicatie, ontwikkeld met React Native, maakt gebruik van een eveneens door Covadis ontwikkelde API. In de eerste dagen zijn er al ruim 160.000 calls naar de API gedaan. Met de app wordt nu naar hartenlust gereageerd op de verschillende foto’s en video’s. Gebruikers zien snel en eenvoudig ‘klassiekers’ en kunnen content opslaan als favorieten. Bovendien is het erg eenvoudig om zelf content te uploaden.

Naast React Native zijn de volgende technieken gebruikt.

  • TypeScript
  • Redux
  • Firebase

De Kelderklasse geldt nu al als één van de must have apps voor iedere smartphone. Covadis is dan ook erg trots op het resultaat na maanden van ontwikkeling.