Covadis realiseert slimme facturatiemodule voor NieuweStroom

Schaalbare module genereert facturen op basis van data uit groeiend aantal slimme meters

NieuweStroom is een energieleverancier met een geheel eigen werkwijze. Covadis is al sinds 2017 trots softwarepartner van NieuweStroom. NieuweStroom koopt energie rechtstreeks van de groothandelbeurs en factureert de spotmarktprijs van het moment waarop de energie afgenomen wordt. Eindgebruikers hebben volledige inzage in de prijs en hun verbruik. Zij betalen de eerlijkst denkbare prijs. NieuweStroom krijgt steeds meer klanten. Om deze groeiende groep uiteindelijk correct te blijven factureren, is een schaalbare, robuuste high performancemodule nodig. Dat heeft Covadis nu voor NieuweStroom gerealiseerd. Zodoende kan NieuweStroom meer klanten bedienen met hetzelfde aantal medewerkers.

Dankzij NieuweStroom hebben klanten helder inzicht in hun werkelijke energieverbruik. Ze betalen de op dat moment geldende marktprijzen. Dat komt doordat deze klanten een slimme energiemeter hebben die dagelijks de actuele stand van zaken meet en verzendt. NieuweStroom heeft als energieleverancier een transparante werkwijze. Het is dan ook geen wonder dat het aantal klanten snel stijgt. Dit zorgt voor uitdagingen op het gebied van IT.

De vraag:

Hoe zorgt Covadis ervoor dat IT niet de bottleneck is voor de gewenste groei van NieuweStroom?

Op basis van de data uit de slimme meters worden facturen opgemaakt voor de (terug-)levering van stroom en de levering van gas. De marktprijs van gas verschilt per dag op de markt. De marktprijs van elektra verschilt per uur. De facturen zijn gebaseerd op de prijs van het moment waarop de energie wordt gebruikt of geleverd. Door het inzicht dat de gebruiker zelf heeft, heeft hij de volledige controle op het te betalen bedrag. Het kan dus niet transparanter. Door de grote toename in klanten, voldoet het oude facturatiesysteem niet meer.

De oplossing:

Een nieuwe facturatiemodule, ontwikkeld door Covadis.

Wegens het succes van hun formule, had NieuweStroom een nieuwe facturatiemodule nodig. Dat heeft Covadis samen met NieuweStroom gerealiseerd. De nieuwe module is schaalbaar doordat deze gemaakt is met Azure Service Fabrics en op basis van een microservice architectuur. Voor de snelheid van het verwerken van de data is gekozen voor een NoSQL oplossing. Alles werkt op het Azure platform met een Service Bus. Dit alles maakt het een vrij innovatief project.

NieuweStroom kan nu meer klanten bedienen met de medewerkers die ze al hebben. Daarbij is de module klaar voor uitbreiding. Ze kunnen nu ook andere diensten aanbieden en factureren. Denk aan facturen voor wind- en zonne-energieproducenten.

De facturatiemodule is een mijlpaal voor zowel NieuweStroom als Covadis. Covadis gaat door met het ontwikkelen van nieuwe features voor deze facturatiemodule.

Ben jij benieuwd wat de technologisch hoogstaande en innovatieve maatwerk software van Covadis voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan vandaag nog contact op met Covadis.