IoT-software voor prefab betonfabriek

Aansturing van lampen en tafels voor betonleverancier

Concrefy is een internationaal opererend betontechnologisch ingenieursbedrijf en geaccrediteerd laboratorium. Het is marktleider op het gebied van onderzoek naar beton, asfalt en wapeningsstaal. Concrefy is in deze branche voorloper op het gebied van digitale verwerking en rapportage van test- en meetresultaten.

Concrefy is al jarenlang opdrachtgever van Covadis, waarbij wij verantwoordelijk zijn geweest voor het onderhoud en uitbreidingen van een online klantenportaal waarmee onderzoek- en meetresultaten getoond worden en dat door opdrachtgevers van Concrefy gebruikt wordt om bouw- en productieprocessen te sturen.

In dit geval heeft Concrefy Covadis gevraagd om mee te werken aan een project voor één van hun eindklanten. Deze eindklant maakt in massaproductie prefab betonelementen en gebruikt daarvoor mallen. Om te meten of het beton hard genoeg is om uit de mal te halen, wordt Concremote gebruikt.

De vraag:

Signaal voor efficiënte verwerking van beton in mallen

De eindklant wil graag weten wanneer het beton hard genoeg is om uit de mal te halen, zodat de mal snel weer opnieuw gebruikt kan worden. In samenwerking met Concrefy is daarom gevraagd om de ontwikkeling van maatwerk software dat aangeeft wanneer het beton hard genoeg is.

De oplossing:

Applicatie voor aansturing van lampen en tafels

De software die wij voor de eindklant ontwikkeld hebben, is een Concremote toepassing. Concremote is een totaaloplossing waarmee gebruikers kunnen zien en voorspellen hoe hard hun beton is. Sensoren worden op het beton gelegd of in het beton gestort. Deze sensoren lezen realtime de temperatuur van het beton uit. Met de zogeheten ‘maturity methode’ wordt de druksterkte berekend en wordt gekeken of het beton zijn doelwaarde bereikt heeft.

De eindklant maakt gebruik van Concremote voor de aansturing van lampen, verwarming en tafels. Wanneer het beton hard genoeg is, gaat de lamp boven de tafel op groen en wordt de tafel ontgrendeld. Hierdoor kan de tafel gekanteld worden en kan het beton uit de mal gehaald worden. Zolang het beton nog niet hard genoeg is, blijft het licht op rood en de tafel vergrendeld.