Mombarg Beton plant effectiever en efficiënter dankzij Covadis

Inzicht in alle relevante planningen, voor meer overzicht, spreiding en controle

Mombarg Beton is een betonspecialist uit Ulft en leverancier van prefab betonelementen. Het bedrijf bestaat al ruim 30 jaar en werkt dagelijks met een team ervaren vakmensen aan het produceren van prefab kelders, putten, bouwelementen en casco’s. Mombarg Beton levert zowel aan particulieren en bouwmaterialenhandels, als aan kleine en grote aannemers.

Covadis helpt Mombarg Beton met het optimaliseren en digitaliseren van processen, zodat er meer overzicht en controle in zowel de planning als uitvoering mogelijk is.

De vraag:

Hoe kunnen we inzichtelijk maken in hoeverre de planning volstaat, zodat er - indien nodig - op tijd met projecten kan worden geschoven?

Mombarg Beton werkte altijd met twee verschillende planningen: een planning voor wat er per week, per productiestraat daadwerkelijk in de fabriek geproduceerd werd, gecombineerd met het aantal benodigde uren en het beschikbare personeel.

Daarnaast was er een engineeringsplanning, met een ingeschat aantal uren voor nieuwe opdrachten. Deze planningen liepen sterk door elkaar en het complete overzicht ontbrak, waardoor niet in één oogopslag kon worden gezien of de fabriek de hoeveelheid werk op een bepaald moment wel aan kon.

Mombarg Beton wilde dit overzicht in één grafiek inzichtelijk maken, zodat tijdig actie kon worden ondernomen als er meer werd ingepland dan waar ruimte voor was.

In het nieuwe overzicht worden de productieplanning en engineeringsplanning met elkaar gecombineerd en ontstaat meer overzicht.

De oplossing:

Een totaaloverzicht waarin alle ingeplande projecten zichtbaar zijn

Covadis heeft voor Mombarg Beton een totaaloverzicht ontwikkeld, waarin alle ingeplande projecten zichtbaar zijn. In dit overzicht is een nominale waarde voor de fabriek aangehouden, gebaseerd op het aantal beschikbare uren per week, om duidelijk aan te geven tot hoever kan worden ingepland.

Ook is er ruimte om sluitingsperiodes op te nemen in de planning, zoals de bouwvak. Hiervoor is ook een doorrekening ingebouwd, die rekening houdt met periodes waarin de fabriek niet in bedrijf is.

Dankzij dit totaaloverzicht is het mogelijk om de planning beter te controleren en hier meer spreiding in aan te brengen. Als er toch pieken in de planning ontstaan, dan kan er eenvoudig worden doorgeklikt naar de detailpagina’s om dit op te lossen.

Omdat het totaaloverzicht zowel voor de planning als salesafdeling inzichtelijk is, worden er richting klanten geen afspraken meer gemaakt die niet haalbaar zijn. Bovendien scheelt het veel communicatie tussen de verschillende afdelingen, kan er makkelijker met projecten worden geschoven en zouden projecten zelfs tijdig kunnen worden uitbesteed.

Ook de klant krijgt dankzij dit systeem meer accurate informatie over levertijden.

Voor dit project is gebruikgemaakt van Angular, Redux, .NET (C#), .NET Core identity, Entity framework en Javascript.

Benieuwd wat Covadis voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Chiel Pas en bespreek vrijblijvend de mogelijkheden.