Over Covadis

Developers op de juiste plek

We zijn niet je standaard softwarepartij

En gelukkig maar! 

Want jij werkt waarschijnlijk niet voor een standaard organisatie met een standaard software-uitdaging of vraagstuk. 

Het klinkt misschien gek, maar software komt bij Covadis op de tweede plaats. Op de eerste plaats staan namelijk onze mensen. Wij geloven dat medewerkers op de juiste plek excelleren. Dat is wat wij in de afgelopen 16 jaar hebben geperfectioneerd. Dit heeft geleid tot de samenstelling van effectieve developmentteams met een hoog kennisniveau. Daarom blijven ontwikkelaars graag lang bij Covadis werken, wat heeft geresulteerd in een exponentiële groei van het bedrijf en een aantrekkingskracht voor talent uit de regio.

Software is natuurlijk de gemeenschappelijke deler die al onze collega’s verbindt. Door hen in hun kracht te zetten ontstaat er een omgeving waarin software floreert en geen uitdaging te groot is. Deze succesformule zetten wij dan ook graag in voor onze opdrachtgevers die bij ons komen met uiteenlopende vraagstukken.

Word onderdeel van de Covadis familie

We zijn gek op mooie bedrijven met ambities. Daar liggen namelijk de mooiste, uitdagende projecten. We gaan daarom alleen een samenwerking aan als we ervan overtuigd zijn dat het een match is en het project écht meerwaarde heeft voor jouw business. 

Onze developers worden enthousiast van de volgende opdrachten: 

Software op maat 

Bij Covadis zijn we gespecialiseerd in software op maat. Maar ook in dit opzicht werken wij anders. De vraagstukken die opdrachtgevers bij ons neerleggen zijn uniek. Dit lossen wij op met mensen die uniek zijn en passen in een juiste team voor de opdracht. Zo creëren wij maatwerk software dat naadloos aansluit op bestaande bedrijfsprocessen en zorgt voor een ontzettende efficiënte ondersteuning aan jouw organisatie. 

Extra kennis of capaciteit

De vraagstukken van onze opdrachtgevers zijn vaak te vereenvoudigen tot een kennis- en/of capaciteitsprobleem op software ontwikkelgebied. De ene opdrachtgever heeft extra ontwikkelaars nodig om zijn team te ontlasten en te versterken. De ander heeft een goed idee, maar zelf geen ontwikkelafdeling en expertise op dit gebied. In beide gevallen kan Covadis worden ingezet om extra capaciteit of kennis te bieden.

Doorontwikkeling of onderhoud

Wij ontwikkelen niet alleen software ‘vanaf de grond’. We nemen ook bestaande software over om deze te verbeteren, aan te passen of te onderhouden. Bijvoorbeeld omdat de opdrachtgever dit niet intern kan of wil doen, of omdat de samenwerking met een eerdere partner niet meer kan worden voortgezet. 

Hierbij doen we ons best om een balans te vinden tussen een zo klein mogelijke investering en een zo groot mogelijke kwaliteitsverbetering. We verdiepen ons in de code of software, houden ons bezig met aanpassingen en uitbreidingen en verbeteren de code. Zo maken wij ons de code of software eigen, terwijl jij direct resultaat ziet. Lees hier meer over doorontwikkeling en onderhoud 

Refactoring of herbouwen

Covadis lost jouw legacy software probleem samen met je op. Heb jij een verouderd maatwerkpakket, CRM-systeem, ERP-systeem of een verouderde koppeling tussen verschillende systemen? Wij analyseren de software en bekijken wat er nodig is om de applicatie geschikt te maken voor de toekomst. 

Elk bedrijfsproces is uniek en wij geloven daarom ook in een aanpak op maat. Dit kan een complete herbouw betekenen, maar soms kunnen we met refactoring de situatie al sterk verbeteren. 

Met expertise in de meest voorkomende technieken, zal ook jouw project geen probleem zijn! De volledige lijst met technieken vind je hier.

Niets is zo onvoorspelbaar als de wereld van vandaag. De behoefte aan ontwikkelcapaciteit kan per maand variëren. Langdurige bindende overeenkomsten zijn daarin niet handig, alsook het vastzitten aan een vast ontwikkelteam. De behoefte van de klant is onze flexibiliteit, of het nu een enkele ontwikkelaar is of een heel team. Covadis schakelt op en af al naar gelang de behoefte van het project zich ontwikkelt.

Addick Hutzezon - Covadis

Covadis werkt voor jou

Development teams van Covadis worden zorgvuldig samengesteld uit ontwikkelaars, architecten, testers en projectleiders. Daarnaast houden we onze medewerkers altijd in huis en detacheren we niemand. Onze mensen werken het best in een vertrouwde omgeving waar zij gebruik kunnen maken van de kracht van het team en de organisatie.  

Wie er wel op uit gaan zijn de gespecialiseerde projectleiders. Zij halen de informatie op bij de opdrachtgevers en vertalen dit in sprints. Daarna schuift de projectleider iedere keer de juiste experts op het juiste moment naar voren om het project tot een succes te maken. Je hebt namelijk nooit alle expertise tegelijkertijd nodig. En dit is waar je als opdrachtgever de winst pakt. Je hebt toegang tot specialisten wanneer je ze nodig hebt en betaalt er niet voor als zij niet voor je aan het werk zijn.  

Afhankelijk van jouw vraagstuk kan het team bestaan uit een enkele developer of een 10-koppig team experts. En is er even minder capaciteit nodig? Onze development teams zijn erg flexibel. Tijdelijk schalen we het team af, zodat je niet onnodig voor capaciteit betaalt die niet gebruikt wordt. 

Dit zorgt voor optimaal rendement van de teams voor de opdrachtgever. Een oplevering van hoge kwaliteit binnen de afgesproken planning!

The A-Team

Per opdracht stellen wij een team op maat samen. We kijken naar wat er gevraagd wordt binnen een project en welke specialisten het beste in dit team kunnen worden ingezet. De grootte van het team is afhankelijk van de opdracht en binnen welke tijd het moet worden opgeleverd. Mocht het vraagstuk hierom vragen, dan zorgt de projectmanager dat alles soepel verloopt. Afhankelijk van de wens wordt dit team aangevuld met gespecialiseerde developers, architecten en/of testers.

Er zitten 50+ experts voor je klaar, dus er is altijd een perfect team samen te stellen op basis van jouw wens. 

Covadis weet hoe complex softwareoplossingen kunnen zijn en hoe lastig het is om de eerste stap te zetten. Daarom hebben we onze voorwaarden zo laagdrempelig mogelijk gemaakt, want die eerste stap is allesbepalend voor het halen van je doelstellingen.

Chiel Pas - Covadis

Vrijblijvend de mogelijkheden bespreken? 

Benieuwd naar de beste oplossing voor jou? Neem contact op met onze adviseur Chiel om vrijblijvend en gratis te sparren. Leg je vraagstuk aan hem voor. Zo krijg je een goed beeld van de beste oplossing en een indicatie van de kosten.

Bel: 026-3616600 of neem contact op via het contactformulier.

Softwarehuis Covadis